Za turiste

Ukoliko sa porodicom obilazite znamenitosti Šumadije i uživate u predahu, a mi ćemo za vas organizovati tradicionalnu srpsku trpezu po najpovoljnijim cenama.

Organizovani izleti

Ukoliko organizujete đačke izlete i ekskurzije i uživate u domaćoj, tradicionalnoj kuhinji; organizujemo ukusne ručkove za decu i učenike po najpovoljnijim cenama.

Marićevića jaruga

Marićevića jaruga veoma je značajan istorijski lokalitet, gde je 1804. godine postignut dogovor o podizanju Prvog srpskog ustanka.

Marićevića jaruga

Marićevića jaruga veoma je značajan istorijski lokalitet, a nalazi se u neposrednoj blizini našeg komleksa. Na ovom mestu je 1804. godine postignut dogovor o podizanju Prvog srpskog ustanka i izboru Karađorđa za vođu ustanka. U znak sećanja na te događaje u Orašcu su podignute crkva, spomen-škola, spomen-česma, kao i spomenik Karađorđu. U sklopu Marićevića jaruge nalazi se i grob Teodosija Marićevića, poznate ličnosti iz vremena izbijanja ustanka.

Topola i Oplenac

Brdo Oplenac nalazi se u neposrednoj blizini grada Topole, a na ovom brdu sagrađen je Mauzolej dinastije Karađorđevića.

Topola i Oplenac

Brdo Oplenac nalazi se u neposrednoj blizini grada Topole, a na ovom brdu sagrađen je Mauzolej dinastije Karađorđevića. Na ovom značajnom mestu knez Aleksandar Karađorđević podigao je vinograde, a kralj Petar I Karađorđević počeo zidanje crkve-mauzoleja i čitavog istorijsko-memorijalnog kompleksa, zadužbine Karađorđevića na Oplencu. Osim Crkve Svetog Đorđa, kompleks obuhvata Mauzolej srpske kraljevske porodice, kraljeve vinograde, muzej (Vinogradareva kuća), kuću kralja Petra, kraljevu vilu, kraljičinu vilu, Karađorđevu crkvu i spomenik Karađorđu. Posetite crkvu-mauzolej na Oplencu koja oduzima dah svojim čarobnim mozaicima. Obiđite Karađorđev grad sa muzejom i upoznajte kolevku srpske moderne države. Posebno preporučujemo posetu kraljevskom vinskom podrumu.

Bukovička banja

Smatra se da je Bukovička banja jedna od najlepših banja u Srbiji.

Bukovička banja

Dok ste u Aranđelovcu možete posetiti Bukovičku banju, pod samim okriljem Bukulje. Smatra se da je Bukovička banja jedna od najlepših banja u Srbiji. O blagotvornosti kisele vode iz ove banje govori podatak da je još 1811. godine svoje zdravlje njome krepio Dositej Obradović, dok je na lični zahtev kneza Miloša, bukovička voda dopremana u buteljkama i korišćena na srpskom dvoru.

Risovačka pećina

Ova pećina godišnje primi hiljade posetilaca iz zemlje i inostranstva, a pozivamo vas da se i vi uverite u prirodne lepote Risovače.

Risovačka pećina

spomenik prirode i kulturno dobro od izuzetnog značaja

Ova pećina godišnje primi hiljade posetilaca iz zemlje i inostranstva, a pozivamo vas da se i vi uverite u prirodne lepote Risovače. Pećina se nalazi na samom ulazu u Aranđelovac, sa desne strane rečice Kubršnice. Brdo Risovača sa pećinom je značajno arheološko i paleontološko nalazište. Višegodišnje istraživanje Risovačke pećine otkrilo je mnoštvo fosilizovanih kostiju i zuba brojnih životinjskih vrsta koje su za vreme poslednjeg ledenog doba živele na stepama oko Risovače.

U našem kompleksu

Osim organizovanog smeštaja, posetioci imaju mogućnost da uživaju u znamenitostima koje se nalaze u okviru kompleksa Aleksandar Wellness Centra

Crkva Svetog Joanikija II

U kompleksu Vile Aleksandar moći ćete da posetite staru crkvu posvećenu Prvom srpskom patrijarhu Svetom Joanikiju II. On je bio srpski prosvetitelj, arhiepiskop, a potom i prvi srpski patrijarh koji je živeo u XIV veku, a Srpska pravoslavna crkva slavi ga kao svetitelja. U jedinstvenoj crkvi brvnari posvećenoj Svetom Joanikiju II, u kompleksu Vile Aleksandar, možete organizovati venčanje i krštenje u duhu srpske tradicije.

Crkva Svetog Joanikija II

U kompleksu Vile Aleksandar moći ćete da posetite staru crkvu posvećenu Prvom srpskom patrijarhu Svetom Joanikiju II

Etno restoran vajat

U etno restoranu Vajat čekaju vas specijaliteti domaće kuhinje i ljubazno osoblje koje će se pobrinuti da uživate u prijatnom ambijentu u kome se oseća duh stare Šumadije. Prostor je veoma pažljivo uređen, a etno-stil, drvene površine i tradicionalni detalji daju posebnu toplinu i otvaraju apetit za bogatu srpsku trpezu. Restoran Vajat idealan je za održavanje svih vrsta proslava i porodične ručkove. Toplina centralnog kamina odiše šarmom davno prošlih vremena, a ljubazno osoblje dodatno doprinosi ugodnoj, porodičnoj atmosferi, uz savršeno pripremljene tradicionalne srpske recepte za domaću proju, jagnjetinu i teletinu ispod sača, dimljena rebarca, specijalitete sa roštilja i mnoge druge specijalitete domaće kuhinje.

Cenovnik restorana

Ukoliko organizujete rekreativne nastave, izlete, ekskurzije i letovanja za decu    POŠALJITE UPIT →